Skitbloggen

"Jag ser på skiten, så du slipper"

Maila på bara.
Du kanske vill gå tillbaks till huvudsidan, eller indexet.
Eller kanske den riktiga bloggen.
Ika

2005-12-31 11:07 Magiska lyriska Nanoha (Avsnitt 1)

Magiska lyriska Nanoha (魔法少女リリカルなのは) är en serie om magiska flickor. För länge länge sen (kanske inte ens i år!) såg jag dom första två avsnitten. Och jag såg att det var dåligt. Så jag slutade titta på den.

Men sen läste jag på internet att den blev bättre, och eftersom allt på internet är sant så tittade jag vidare.

Internet hade givetvis rätt.

Men det får inte ni ta del av, för här skriver jag bara om första avsnittet. Jag har också valt att börja göra tumnaglar av bilderna, så slipper ni få fullt så mycket skit på skärmen när ni läser.

Yuuno Scrya (ユーノ スクライア) är en iller. Jag erkänner att han ser ut som en liten animepojke ur en serie som inte handlar om magiska flickor på den här bilden, men det ska man inte låta sig luras av, han tänker snart förvandlas till seriens sötdjur (bilden efter). Detta gör han, så vitt jag kan förstå, för att han misslyckas med att slå ett monster som är så fult att jag inte vill visa det riktigt än.

Yuuno som pojke Yuuno som iller

Takamachi Nanoha (高町 なのは) är en typisk liten animeflicka, med typiska små animeflickskompisar.

Nanoha i sängen Nanoha i sängen Kompisar

Dom går i skolan, vi ser att dom har underbara liv, bla bla, dom går hem tillsammans. Sen pratar Yuuno telepatiskt med Nanoha, som då springer och hittar honom (en iller i lite dåligt skick). Hennes kompisar hinner ifatt (Nanoha springer precis så bra som små animeflickor brukar, så jag antar att hennes kompisar springer ännu sämre), och dom bestämmer sig för att gå till en veterinär med illern.

Väl där vaknar Yuuno igen, och blir snabbt god vän med Nanoha.

Yuuno och Nanoha Yuuno och Nanoha Yuuno och Nanoha Yuuno och Nanoha

Trots denna lysnade relation lämnas Yuuno kvar hos veterinären över natten, där det jättefula monstret anfaller igen. Detta känner dock Yuuno på sig att det är på väg att hända, så han pratar återigen telepatiskt med Nanoha, som återigen kommer springande, lagom för att se monstret massakrera ett oskyldigt träd. Här får vi också för första gången se Nanohas trosor, och känner braheten stråla ur serien.

Trosor Chock!

Nu börjar avsnittet närma sig sitt slut, och den typiska japanska tittaren känner därför att det är hög tid att han får se Nanoha naken. Serien gör honom inte besviken, för nu förklarar Yuuno för Nanoha att han kan prata (tydligen en chock för henne), och att hon har en kraft inom sig som han ska hjälpa henne att använda. Hon får en röd kula av honom, och så reciterar dom någon slags trosbekännelse till den, varpå den svarar (på engelska, ja) "Stand by ready. Set up.", och så får vi den transformationssekvens vi så längtat efter.

Transformationssekvens 1 Transformationssekvens 2 Transformationssekvens 3 Transformationssekvens 4 Transformationssekvens 5 Transformationssekvens 6 Transformationssekvens 7 Transformationssekvens 8 Transformationssekvens 9 Transformationssekvens 10

Det hela är en stor pers för Nanoha, men nu är vi till slut redo för en strid! Som får vänta till nästa avsnitt, men jag kan avslöja redan nu att den inte är särskillt imponerande.

Chock! Monstret


Föregående    Nästa