Skitbloggen

"Jag ser på skiten, så du slipper"

Maila på bara.
Du kanske vill gå tillbaks till huvudsidan, eller indexet.
Eller kanske den riktiga bloggen.
Ika

2006-01-18 05:30 Mamoru, den hemliga beskyddaren (Avsnitt 1)

Mitt senaste fynd från japan är Mamoru, den hemliga beskyddaren (陰からマモル!).

Det första vi ser

Det här är det absolut första jag ser när jag startar avsnitt ett. Det bådar gott! När avsnittet väl börjar verkar det dock handla om ninjor. En liten stund. Men strax får vi även träffa den söta men klumpiga tjejen, en extremt ful hund, och en kille med riktigt fina glasögon. Killen heter Mamoru, precis som i seriens namn.

Ninja Ninja Yuuna Hund Yuuna och hund Mamoru

Dom har känt varandra sen dom var små, och hon bitchar på honom för att han står så ihopsjunket. Vilket hjälper i närmare två sekunder. Även på rösten hör man att han är en riktigt oimponerande människa.

Stå rakt! Stå rakt! Stå rakt!

Så, iväg till skolan. Ett radiostyrt flygplan siktar smidigt in sig på flickans huvud, och kraschar strax innan det ska till att träffa henne, med en ninjakniv i motorn! (Man anar kanske här något om att killen med glasögonen inte riktigt visar sitt rätta jag. Eller inte förståss, för man ska ju inte ha sett en massa anime, eller ens ha tittat på vad den här heter, det är fusk. (Det ska väl erkännas att titeln är något otydligare på japanska, men inte mycket.))

Flygplan Flygplan Flygplan

Väl inne i klassrummet träffar vi en söt och arg (istället för klumpig) flicka, och känner att det kanske kommer bli fler fina stereotyper senare, om vi har tur.

Airi Airi Airi

Efter skolan går dom och bowlar. Den klumpiga flickan är, helt oväntat, mycket dålig på det. Hur dom andra är får vi inte veta, för det kommer gangstrar och använder bowlinghallens toalett som ett bra ställe att göra illegala affärer med söta dockor. Givetvis, eftersom den klumpiga flickan är bra på alla sätt, får hon syn på detta, och blir kidnappad.

Bowling Bowling Dockor Gangstrar Kidnappad!

Gangstrarna, som verkar lite mindre coola när man ser deras boss, är naturligtvis ingen match för vår mystiska ninja. Han kommer, han sparkar rumpa, och gangsterbossen använder en kulspruta för att ge honom möjlighet att matrixa sig lite. Sen när alla är utslagna tar han av sig masken, och är mycket riktigt killen med dom fina glasögonen. Vilken chock.

Gangstrar med sin fina boss Kulspruta Matrixande Mamoru i ninjakläder

Nu kanske man kunde tro att första avsnittet var slut. Det hade ju passat bra, och jag hade varit helt nöjd, men som en extra bonus får jag tio minuter till. Serien är om inte annat ganska händelserik.

Den arga flickan är, även detta enormt oväntat, arg för att dom försvann från bowlandet. Och den klumpiga flickan visar att hon är lättlurad också, när glasögonpojken förklarar för henne att hon bara drömde det där med gangstrar som säljer dockor. Och avsnittet är fortfarande inte slut!

Airi är arg

Nu får vi träffa glasögonpojkens mamma och pappa. Pappa har lika fina glasögon, och lika fin röst, och är lika mycket hemlig ninja. Mamma är också ninja-aktig, men kanske inte riktigt på samma sätt. Och sen får vi en badscen med dumflickan, som sjunger om bananer. Eftersom hon bor granne med ninjafamiljen ger hon sedan glasögonpojken möjlighet att se henne när hon torkar håret, och anklagar honom för att vara ett pervo. (Hon tycker uppenbarligen om honom.)

Ninjapappa Ninjapappa Bad Du tittade!

Till slut kommer det en hittils okänd flicka och hittar en av kulorna som delades under matrixandet, och försöker få oss att tro att det kanske finns en mörkare historia som blir tydligare i senare avsnitt. Jag kommer nog inte själv att ta reda på om detta är sant, men jag tillåter mig ett lätt tvivlande.

En matrixad en kula En mystisk flicka


Föregående    Nästa