Skitbloggen

"Jag ser på skiten, så du slipper"

Maila på bara.
Du kanske vill gå tillbaks till huvudsidan, eller indexet.
Eller kanske den riktiga bloggen.
BiriBiri

2006-02-12 08:41 Magiska lyriska Nanoha (Avsnitt 4)

フェイトちゃん

Där har vi det bästa med hela serien, Fate Testarossa (フェイト テスタロッサ).

Hon verkar kanske vid första anblicken vara likadan som Nanoha. Hon är en magisk flicka. Hon har en pratande pinne. Hon samlar juvelfrön. Men det krävs en stor blindhet (och jag pratar inte om hur hon ritas) för att inte inse hur mycket bättre hon är.

För det första velar hon inte med sin pinne. Nanoha säger "Snälla Rageing Heart, gör (order)", Fate säger "Bardiche, (order)", och Bardiche (バルディッシュ) svarar "Yes sir!". (Även namnet på hennes pinne är bättre, ja.) För det andra har hon tillräcklig fantasi för att inte ha nästan exakt samma kläder före och efter att hon transformeras. (Det är upp till den som transformeras vad den har på sig efteråt i den här serien.) Och för det tredje är hon elak mot kattungar.

Nu tar vi två bilder till som visar hur mycket bättre hon är.

Fate och Bardiche Magisk attack!

Det kanske faktiskt är så att även hur hon ritas är bättre enligt mig, ja.

Nå, nu när jag har visat hur bra Fate är kanske jag ska skriva något om själva avsnittet.

Det börjar med att Nanoha besöker en kompis vars namn jag glömt (så går det när man inte skriver medans man tittar på avsnittet). Hon har massor med kattungar, och Yuuno blir lite förstörd av detta.

Yuuno är en bra iller

En av kattungarna hittar ett juvelfrö i trädgården, och blir därför gigantiskt stor. Vilket gör Yuuno ännu mer förstörd.

Kattunge Stor kattunge Yuuno är en fantastiskt bra iller

Nanoha ska just till att på något säkert mycket humant sätt ta juvelfröet från kattungen när Fate dyker upp. Fate skjuter på kattungen, och sedan även på Nanoha. Efter en kort strid är Nanoha utslagen och Fate kan fortsätta vara elak mot kattungen tills hon får loss juvelfröet.

Under striden händer dock något mycket intressant. Nanoha observerar att Fate har vackra men ensamma ögon. Varför är detta intressant? Jo, för att hela den japanska befolkningen tolkar detta som att Fate (men ofta inte Nanoha) är lesbisk. Och ritar serier på det temat. Man måste antagligen vara japan för att förstå hur man tolkar det så.

Slutligen får vi se Fate prata med sin Yuuno-motsvarighet, en ganska ful sak som jag misstänker ska föreställa en räv, men anledningen till det får vänta till nästa avsnitt, där vi dessutom får se flickorna bada.

När hon pratar lär vi oss att hon samlar juvelfrön för att hennes mamma vill det, och det antyds starkt att hennes relation med denna mamma kanske inte är den allra bästa.

Fate med mamma


Föregående    Nästa