Skitbloggen

"Jag ser på skiten, så du slipper"

Maila på bara.
Du kanske vill gå tillbaks till huvudsidan, eller indexet.
Eller kanske den riktiga bloggen.
WakuWaku

2013-02-27 22:20 Kattöverflöd (Avsnitt 1)

I lördags tittade vi på Hokuto no Ken.

Du är redan död

Nej, inte den, utan orginalserien. Det var mycket manligt.

Efteråt kom samtalet av oklara anledningar in på Mayoi Neko Overrun, en serie nästan helt fri från manlighet. Jag trodde jag hade skitbloggat om den, men det hade jag tydligen inte. Men jag hade skrivit en text. Den är från 2010-04-08, och eventuella bilder har försvunnit i forntidens dunkel. Håll till godo:

Kattöverflöd (Avsnitt 1)

Det här är en bra serie. Det vet jag, för den har generöst med tsun och sparsamt med dere, precis som det ska vara. Trots att den helt saknar Kugimiya Rie.

Den börjar också starkt med att vi ser barndomsvännens (randiga) trosor två gånger under den första minuten. Först när hon sparkar pojken (för att han ska vakna), och sedan igen när pojken sätter sig upp (för att han vaknade), och därmed planterar näsan i hennes skrev.

Lite senare byter tsundere nummer två (överklassflickan) om mitt i klassrummet, och tappar (på grund av ett tsun-anfall) sin portabla ombytningshytt, givetvis i det mest avslöjande ögonblicket. Helt klart var det en bra idé att börja titta på modern anime igen.

Namnet på denna säkerligen årets bästa serie är 迷い猫オーバーラン, vilket jag väljer att översätta till Kattöverflöd. Förhoppningsvis kommer det katter senare som motiverar detta namn.


Föregående    Nästa