Skitbloggen

"Jag ser på skiten, så du slipper"

Maila på bara.
Du kanske vill gå tillbaks till huvudsidan, eller indexet.
Eller kanske den riktiga bloggen.
Ika

2006-04-24 14:26 Haruhi Suzumiyas depression (Avsnitt 1)

Haruhi Suzumiyas depression (涼宮ハルヒの憂鬱) handlar kanske om en flicka som heter Haruhi och är deprimerad. Eller kanske om en flicka som heter Haruhi och gör extremt dåliga amatörfilmer, vilka deprimerar mig enormt. Första avsnittet består nästan uteslutande av en sådan film, så istället för serien i sig blir det den jag skriver om.

Filmen heter "Mikuru Asahinas äventyr", och handlar om en fajtingservitris från framtiden. Hon jobbar som maskott för en butik, och är därför utklädd till kaninflicka. Och så har hon stora bröst och är idiot, förståss.

Maskottkanin Stora bröst

Men hennes mest slående egenskap är ändå hennes sångröst. Jag måste därför verkligen rekommendera en (men endast en) genomlyssning av introlåten.

Hon har kommit till vår tid för att slåss mot

Rei

Rei^H^H^Hen elak utomjording som har kommit hit för att.. uh.. göra något elakt. Som att sno den (helt odefinierade) magiska kraften från en kille som Mikuru tycker är söt. Eller skjuta honom med sin trollstav kanske det var.

Trollstav Akta dig! Puh!

Sen är dags för huvudpersonerna att göra reklam för en lokal otaku-butik.

Reklam

Efter reklampausen har filmen ändrat karaktär lite, och är nu en romantisk skolserie.

Skola Romantiskt

Till slut slåss dom "ordentligt", Mikuru vinner, och den magiska kraften i killen gör allt bättre. Eller så bara känns det så eftersom filmen tar slut.

Slutligen får vi träffa Haruhi, och hon verkar inte det minsta deprimerad. Hon är väldigt nöjd med sin film, och funderar redan över hur intäkterna från den ska finansiera en ännu bättre uppföljare.

Haruhi


Föregående    Nästa