Skitbloggen

"Jag ser på skiten, så du slipper"

Maila på bara.
Du kanske vill gå tillbaks till huvudsidan, eller indexet.
Eller kanske den riktiga bloggen.
Dålighet!

2006-04-30 14:15 Disgaea (Avsnitt 2)

I första avsnittet blev Flonne av med sitt halsband. Jag glömde nämna det förståss, men det hände faktiskt ändå. Utan detta halsband förlorar hon snabbt sina magiska krafter, och påstår att hon även kommer dö ganska snart. Tyvärr tror jag inte vi kommer ha sån tur.

Så hon ber Laharl hjälpa henne leta efter det. Hon erbjuder honom t.o.m. "nånting bra" som belöning.

Och nu kommer Etna igen! Vi tar väl en bild?

Etna är här!

Etna tror att det är pengar som erbjuds, och jag tror alla lolifanboys drömmer om att det är Flonnes kropp. I verkligheten lär det vara något som bara en liten flicka tycker är värdefullt, eller möjligen typ en kram. (Fast hade dessa fanboys någon smak (för all del inte något fanboys är välkända för) borde det ju vara Etnas kropp dom drömde om...)

Laharl är säker på att Flonne inte har några pengar, och dom överger henne därför. I något som var mindre dåligt hade man kanske känt något här, men hela serien utstrålar "eh", så det blev inga känslor.

Nu över till Kapten Gordon. Han var med i förra avsnittet också, jag bara ignorerade honom. Han är "hjälten" som flyger omkring med den storbröstade flickan och roboten. Han är extra dum, men menar nog väl. Han sitter och äter pizza, och flickan har tagit på sig Flonnes halsband, medans dom väntar på att roboten ska reparera deras rymdskäpp.

Dom får besök av en ängel.

En ängel

Han ser förståss lite skum ut, och Gordon råkar dessutom kasta sin pizza på honom, men ingen oroar sig överdrivet över dessa saker. Han är ju en ängel! Jävla idioter... (Känslorna jag efterlyste kommer kanske här, men det var inte irriterad jag ville bli.)

Nå, han vill ha Flonnes halsband, och det tycker Gordon verkar helt rimligt, så nu har en mindre bra ängel hennes stackars halsband. Lyckligtvis bränner han sig på det och tappar det strax efteråt, varpå det givetvis försvinner. Det dyker nog upp när det behövs...

Under tiden har Laharl blivit hungrig. Han beordrar därför Etna att göra mat åt honom, men det tror hon inte på. Istället ringer hon pingvinerna.

Telefon Pingviner Pingviner

Det är ganska dåliga pingviner, men med lite hot och våld blir dom medgörliga, och börjar laga mat. Vilket förståss måste avbrytas av att Kapten Gordon kommer och försöker skjuta dom med sin energibazooka.

Energibazooka Skottet studsar.. ..in i Gordons skepp

Det går dock inte så bra, för Flonne har under tiden räddats av en hyvens demon som tror på hennes kärleksbudskap, och precis i tid för att skapa en magisk energispegel anländer även dom. Och bazookans skott studsar in i Gordons skepp, som blir defekt och därför flyger sin väg. Logiken är felfri.

Den hyvens demonen presenterar sig, men Laharl tror på att kalla honom småboss, vilket alla utom småbossen själv roas mycket av. Kanske inte Flonne heller, för hon förstår förståss ingenting, och mår dessutom ganska dåligt av att inte ha sitt halsband. Hon försöker fortfarande döda Laharl förresten, när hon inte är upptagen med att kollapsa, eller sprida kärlekens budskap.

Lagom när herr Småboss ska till att slåss med Laharl så dyker Flonnes halsband upp, helt oväntat. Han "hittar" det, och bestämmer sig för att Gud har givit honom denna vackra gåva som tack för hans stora superbhet. Flonne ber om att få tillbaks sitt halsband, men kallar honom Småboss när hon gör det. Ett par gånger, till hans allt större förtret.

Sen kommer Guds straff för att någon med ett så orent hjärta som herr Småboss rört vid halsbandet, och marken rämnar. Lyckligtvis har Laharl ett mycket finare hjärta än han vill låtsas om, och hindrar halsbandet från att ramla ner i lavan som givetvis finns strax under markytan. Det brinner visserligen lite i hans hand av att han rör vid halsbandet, men jag tycker det är gämförelsevis ett väldigt oimponerande straff.

Ge halsbandet Få halsbandet

Och mycket riktigt ger han halsbandet till Flonne. Och ber om att få den "bra saken" förståss. Men den säger Flonne att han har redan fått. Om ni inte kan räkna ut vad det är får ni se avsnittet själva. Laharl blir sur förståss.

Flonne har nu glömt att hon ska döda Laharl, och tycker istället att hon måste lära honom vad kärlek är. Han tillåter henne att bli en av hans undersåtar, lägre rankad än t.o.m. pingvinerna. Både pingvinerna och Flonne är nöjda.

Avsnittet slutar sedan storstilat med att utlova att det ska badas i nästa avsnitt.


Föregående    Nästa